Izjava generalnog direktora
za medije

Sve poslovne partnere i širu javnost obaveštavam da sam 11.10.2021. godine, imenovan za generalnog direktora Valjaonice bakra Sevojno. Čitava moja profesionalna biografija vezana je uglavnom za Valjaonicu, od davnih pripravničkih dana po pogonima i službama, do funkcije generalnog direktora koju sam obavljao punih 17 godina, do oktobra 2012. godine.

Dragan Subotić, generalni direktor Valjaonice bakra Sevojno

Zajedno smo prošli kroz mnoge Scile i Haribde. Od društvenog do privatnog preduzeća. Od mnogobrojnih OOUR-a, do jedinstvenog preduzeća. Primali smo najveće plate u okruženju, ali i 'minimalce'. Prošli smo mnoga iskušenja, ali su naši limovi, trake, cevi, šine, šipke...uvek nalazili put do svetskog i našeg tržišta. Sve se menjalo, samo je Valjaonica bila i ostala večna. Učio sam od mnogih kolega ekonomista, inžinjera, pravnika, majstora. Maksimalno ću se truditi da i ja, mladim koleginicama i kolegama, prenesem deo znanja i iskustva kao što su meni moji ‘učitelji’.

U teškim vremenima, Valjaonica će se takmičiti na svetskom tržistu, sa partnerima iz bogatijih zemalja. Time je naša misija izazovnija i teža. Ja sam spreman za takvu 'utakmicu'. Zato što volim Valjaonicu. Očekujem punu podršku od vlasnika Valjaonice, svih zaposlenih, ali i institucija iz okruženja. Snažna i rentabilna Valjaonica je širi društveni interes za ceo Zlatiborski okrug i Srbiju.

Moje radno vreme nece biti ograničeno. Nadam se da ćemo zajedno uspeti da ostvarimo misiju i viziju Valjaonice bakra u narednim godinama.

Generani direktor
Dragan Subotić

Sevojno, 26.10.2021.

Povratak na vesti