Poseta ambasadora SAD

Ambasador SAD, g. Entoni Godfri, posetio je Valjaonicu bakra Sevojno na poziv g. Deska Nikitovića, većinskog vlasnika VBSa.

Obilaskom pogona, g. Godfri se detaljnije upoznao sa proizvodima i kapacitetima naše kompanije koja izvozi 90% svoje proizvodnje, pretežno na tržište Evropske unije i SAD. Desko Nikitović, koji je američki državljanin, predstavio je i planove za investiciona ulaganja u iznosu od minimum 5 miliona evra godišnje, kojima će se osavremeniti proizvodnja i dodatno unaprediti poslovanje. Prethodnu godinu, VBS je ostvarila prihod od oko 200 miliona evra čime je dodatno učvrstila svoje tržišne pozicije. Gospodin Godfri je izrazio spremnost za dodatnim angažovanjem kako bi se uvećao izvoz naših proizvoda na američko tržište.

Ambasador Godfri je pružio punu podršku menadžmentu VBSa u planiranim aktivnostima i pohvalio društveno odgovorno ponašanje naše kompanije, prvenstveno odnosom prema zaposlenima. Ambasador je istakao da je poslovanje Valjaonice bakra Sevojno ključni deo privrede zapadne Srbije.

Desko Nikitović zahvalio se na podršci ambasade SAD i pozvao predstavnike srpske dijaspore da više investiraju u Srbiju zbog povoljne poslovne klime.

Sevojno, 25.01.2022.

Povratak na vesti