POSETA RIČARDA GRENELL-A VALJAONICI BAKRA SEVOJNO


U subotu, 27.05.2023.godine, Valjaonica bakra Sevojno imala je čast da ugosti Ričarda Grenell-a, poznatog američkog diplomatu i bivšeg specijalnog izaslanika Predsednika Trampa za Zapadni Balkan.

Tokom svoje posete, gospodin Grenell je imao priliku da se iz prve ruke uveri u izuzetna dostignuća i napredak Valjaonice bakra Sevojno u oblasti proizvodnje bakra. Prilikom obilaska pogona, Ambasador Grenell je izrazio zadovoljstvo zbog uspešnog rada fabrike. On je istakao ulogu Valjaonice bakra Sevojno u razvoju Srpske ekonomije i otvaranju novih radnih mesta u regionu.

Na sastanku sa rukovodstvom, razgovaralo se o značaju negovanja snažnog međunarodnog partnerstva i promovisanja trgovinske saradnje Srbije i Sjedinjenih američkih država. Ambasador Grenell je pohvalio Valjaonicu bakra Sevojno za posvećenost u održavanju čvrstih poslovnih odnosa sa partnerima širom sveta, što je ključan uslov za stvaranje ekonomskog prosperiteta. Istakao je da Valjaonica dosledno demonstrira i snažnu posvećenost lokalnoj zajednici kroz različite obrazovne, ekološke i zdravstvene programe i pokazuje zavidan nivo društvene odgovornosti.

U srdačnom razgovoru sa svojim dugogodišnjem prijateljem Deskom Nikitović-em, vlasnikom i Predsednikom Nadzornog odbora Valjaonice, Ambasador Grenell je istakao da je u planu nekoliko zajedničkih projekata i da će prvi projekat biti izgradnja Solarne elektrane na prostoru fabrike. Fabriku je dva dana ranije posetio i Ben Williams, koji je tom prilikom obišao budući projekat solarne elektrane.

U svetlu posete, rukovodstvo Valjaonice je izrazilo zahvalnost Ambasadoru Grenell-u, što je izdvojio vreme da poseti njihovoj kompaniju, kao i za nesebično zalaganje i doprinos u rešavanju odnosa Srbije i Kosova.
Rukovodstvo je takođe naglasilo da će se nastaviti težnja ka stalnom unapređenju, inovacijama i posvećenosti fabrici i nameri da Valjaonica nastavi da igra ključnu ulogu u globalnoj industriji bakra.

Sevojno, 30.05.2023.

Povratak na vesti